Sretna žena

SRETNA, SMIRENA I ISPUNJENA

SRETNA, SMIRENA I ISPUNJENA

1. OSVJESTITE SE

2. UPOZNAJTE SEBE

3. POMIRI SE, OPROSTI, UVAŽI

4. KRENI, SAMO KRENI

5. UŽIVAJ U ŽIVOTU - ODVAŽI SE I SVAKI DAN NAPRAVI NEŠTO ČEGA SE BOJIŠ

 

OSVJESTITE SE

Svako jutro kad otvoriš oči zahvali se na još jednom danu, na još jednoj prilici da napraviš nešto novo, nešto što si željela a nisi stigla ili nešto što odgađaš danima (pospremiti ormara možda?!) 😊 I baš tim riječima, na glas ili u glavi uz dobro jutro neka I ovaj dan krene dobro, reci hvala na novom danu , na još jednom novom početku!

UPOZNAJ SEBE

Da li se poznaješ? Da li se stvarno poznaješ? Možda zvuči glupo, ali da li stvarno, u istinu poznaješ sebe I bez zanemarivanja I omalovažavanja svojih potreba, poznaješ sebe? Na ovome treba duže raditi, svaki dan, ponovo i ponovo, jer kad kreneš, shvatiš da si se većinu života ustručavala raditi neke stvari, i naučila si ne pokazivati osjećaje I ljutiti se na druge zbog svojih propusta u životu. Kad se opustiš i opustiš sve misli I drame od tog dana, od prethodnog dana, tjedna ili mjeseca, šta ti je netko rekao, šta si ti mogla a nisi odgovorila…. Opusti se, diši, sad u ovom trenutku, nitko te ne može izbaciti iz tvojih čvrstih temelja ako ti tako želiš. Jer sada u ovom trenutku dok dišeš I samo to je prisutno, bez misli, bez osjećaja, dok samo slušaš svoje disanje i otkucaje srca, to je to , to si ti, tu sada i ovdje!

POMIRI SE, OPROSTI, UVAŽI

Uvijek vučemo neke repove iz prošlosti sa nama kroz život, neke situacije i događaje i ono kako se moglo drugačije i šta bi bili da nije bilo tako ili onako. Nikako da se pomirimo, prvo sami sa sobom, pa onda i sa drugima koji su te emocije izazvali, i nikako da otpustimo te misli iz prošlosti, pa makar to bio prošli tjedan ili jučer, a te koči. Zato pomiri se sa time što se dogodilo - jer dogodilo se! Sad znaš koji osjećaj to budi u tebi i pokušaj drugačije reagirati. Oprosti, sebi i drugoj osobi – otpusti to, pitaj se da li je stvarno to tako osobno, da li stvarno ta osoba to želi, zaslužuje?!

Ako je odgovor DA, opet se upitaj da li JA želim da to tako bude i šta to donosi meni a šta drugoj strani? I još važnije od svega, zapitaj se da li sam ja sada sretnija osoba sa time što se dogodilo/šta smo napravili/što smo rekli/? Uvaži tuđe mišljenje, tuđe želje, tuže osjećaje druge alternative, čak i ako se to po nečemu protivi tvojem uvjerenju, jer to je samo u glavi i uvaži i pusti neka ide sve svojim tokom, a ti smireno promatraj kako se stvari odvijaju, jer sada znaš da si tu u ovom trenutku i da možeš biti sretan ili sretna i u ovom trenutku sada!

KRENI, SAMO KRENI

Koliko puta u životu si želio nešto napraviti, a nisi jer imaš kočnicu u glavi (obično ga zovu EGO) ili si napravila, pa nije ispalo dobro i opet zbog te kočnice –zbog njega, zbog Ega ne želiš to ponoviti, jer te strah „neuspjeha“ „podsmjeha“ „ogovaranja“

UŽIVAJ U ŽIVOTU - I SVAKI DAN PROBAJ NAPRAVITI NEŠTO ČEGA SE BOJIŠ

E tu je sada red na tebe da počneš primjenjivati sve što si naučila do sada!!