Sretna žena

SRETNA, SMIRENA I ISPUNJENA

PROBUDI SE SA SVRHOM

Jedva da otvorim oči ujutro u 6.15 obično stisnem stop na alarmu, još malo dolazim k sebi da mogu otvoriti oči, onda kad već imam mobitel u ruci pogledam šta se događa na društvenim mrežama, da li sam dobila neku poruku, neki novi email… na to potrošim još barem 15-20 min. Jurim u kupaonu, dok se djeca ne probude da što brže završim sa umivanjem I šminkanjem, ne daj Bože da me natko vidi bez korektora I maskare. Doručak, spremanje za vrtić, školu, posao i proleti sve, brzo , brzo da ne zakasnim na posao I ne upadnem u jutarnju gužvu jurim ko muha bez glave, već bez razmišljanja I nekih emocije, sve automatski.

STOP

Vrtimo malo film unatrag……. Znači, šta mi je važno?! JA? Ne, važno mi je da sve na brzinu napravim, da ne zaksnim, da što brže popijem čaj ujutro, nekad ni to ne stignem, da što brže doručkujemo, da što brže ostavim djete u vrtiću, školi, da što brže dođem na posao, jer se to očekuje od mene….

JOŠ JEDNOM STOOP...... Vidim da uopče skoro ne dišem, skoro uopče na razmišljam, samo kao robot radim sve te strvari I nisam sretna.

PRIPREMA

Kako bi bilo da još navečer prije spavanja razmislim I zamislim ono što želim, uspjeh, uspješan dan I da se ujutro probudim, bez mobitela I bez društvenih mreža, mailova I poruka, jednostavno dignem se, opušteno, umijem se u miru napravim vježbu disanja I istezanja. Da se probudim sa svrhom! Uredim se, probudim djecu, doručkujemo I popijemo čaj, respoloženo odemo do škole I vrtića, jer se nisam živcirala zbog neke poruke, i zbog toga kasnim i jer mi mozak još nije zakrčen većinom bezpotrebnh informacija. Evo već se bolje osjećam samo kad na to pomislim 😊

BRINI SE

Brini se o svojem tjelu kao I o svojem umu, može postići što želiš, samo trebaš imati svrhu. Može biti za početak samo jutarnja briga o svome tjelu i umu, da budu čisti izdravi. Vrijeme je to koje gubimo i bacamo na žurbu, na nepotrebne sadržaje na društvenim mrežama, a vrijeme se neće vratiti. Odluči reći NE nekim stvarima kojima uvijek kažeš DA, a DA stvarima kojima kažeš NE jer ti se sada neda, jer nemaš vremana i jer to drugi očekuju od tebe, jer ti misliš da drugi to očekuju od tebe.

KRENI

Kreni svako večer sa ciljevima koje si posavio za sljedeći dan, kreni i dobro se naspavaj da ujutro kad otvoriš oči i stisneš stop na alarmu, odloži mobitel. Kreni tako da pokušaš dan živjeti onako kao ti želiš a ne kako drugi žele. Kave, ručkove, izlaske, možda zamjeni sa čitanjem, proučavanjem onoga što te zanima, onoga što odavno želiš a „nemaš“ vremena. Treba reći NE i napornom kolegi koji uvijek nešto traži od tebe, načeš biti manje vrijedna zbog toga. Probaj svaki dan napraviti nešto čega se bojiš.... ako ne svaki dan, onda barem jednom u tjednu 😊

Evo nekih sa mog popisa onoga što ću probati napraviti, a od nečag me manje, a od nečeg više strah, a od nekih mi se znoje dlanovi i pri samoj pomisli:

*razgovaraj sa nepoznatim ljudima

* reci ono što misliš i kad se to neočekuje

*izbjegavaj toksične ljude i njihova mišljenja

* nađi novi posao

*pokreni svoj posao

*ošišaj se na kratko

*kreni u male dneven izazove (npr.vožnja tramvajem)

*budi svoja

*ponovo negdje putuj avionom

*vozi se čašće biciklom

*tetoviraj se opet, kad već želiš!

*izbaci tuđa mišljenja iz svoje glave

................

I ujutro se budim je imam svoju svrhu koja me ispunjava i čini sretnom!!! Probaj se i ti probuditi s razlogom!